Espressomachines

Espressomachines: halfautomatisch versus automatisch versus superautomatisch

Het verkennen van de opties voor een espressomachine voor thuis kan een beetje ontmoedigend zijn. Een van de meest verwarrende dingen die u moet beslissen, is welk type espressomachine u wilt als het gaat om hoe praktisch u wilt zijn.
De drie hoofdtypen – Halfautomatisch, Automatisch en Superautomatisch – bieden allemaal een andere reeks voordelen, maar ze kunnen moeilijk te onderscheiden zijn als je nieuw bent in de espressoruimte.
Ik weet niet wie deze machinetypen hebben genoemd, maar ze hebben je geen plezier gedaan – ze hebben het alleen maar verwarrender gemaakt door in elke naam “automatisch” te gebruiken.
Maakt u zich geen zorgen. Ik ga de verschillen tussen deze typen espressomachines opsplitsen, zodat u gemakkelijk kunt beslissen welke het beste bij uw levensstijl en voorkeuren past

Espresso in het begin

De eerste espressomachines waren niet automatisch. Ze hadden een barista nodig om handmatig een hendel naar beneden te trekken om druk te genereren en het schot te trekken. Je kunt deze machines nog steeds in de buurt vinden, maar ze komen niet zo vaak voor omdat ze veel moeite kosten en behoorlijk vermoeiend kunnen zijn.

Maar de dingen veranderden in de jaren veertig toen een Italiaanse uitvinder de wereld van espresso voor altijd veranderde. Zijn nieuwe machine was gebruiksvriendelijk, niet uitputtend en luidde een nieuw tijdperk van espresso in.

Tegenwoordig noemen we het de halfautomatische espressomachine.

Halfautomatische espressomachines


Halfautomatische machines waren anders dan handmatige hendelmachines. In plaats van een hendel naar beneden te moeten trekken om de zuiger te activeren, werd in plaats daarvan een elektrische pomp gebruikt. Nu hoefde je alleen maar op een knop te drukken om de foto te maken.
Dit elimineerde de kracht en het uithoudingsvermogen die nodig waren om een ​​goede barista te zijn, waardoor espresso over de hele wereld een hoge vlucht nam.
Het is echter niet volledig automatisch. Je moet nog steeds de koffie malen, de filterhouder laden, aanstampen en de opname starten met een druk op de knop.

Hoewel er nog steeds een handvol stappen zijn, geven ze je een hoge mate van controle over de opname. U bepaalt zelf de maalgraad, u bepaalt wanneer de opname start en stopt, en u kiest zelf hoeveel of weinig koffie u gebruikt.

Met halfautomatische espressomachines ben jij de baas.

Halfautomatische machines zijn het meest voorkomende type espresso-apparaat in koffiespeciaalzaken en in de huizen van liefhebbers.

Voordelen

Volledige controle over brouwvariabelen
Vermogen om te groeien en uw vaardigheden te verfijnen

Nadelen

Gebruiksvriendelijker dan handmatige machines, maar er is een leercurve
Voor sommige mensen kan dit niveau van controle een beetje te ontmoedigend zijn. Dat is waar automatische espressomachines binnenkomen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *