Laden Evenementen

Wil jij écht lekker veganistisch leren koken? Dat is makkelijker dan je denkt. Volg de tweedaagse Masterclass Vegan Cooking van The Vegetable Chef en Koken met Kennis. De mannen achter deze weblogs zijn culinaire toppers die hun kennis van en hun enthousiasme voor de vegan keuken graag met jou delen.

Bakken
Bakken zonder eieren, boter of room? Kan!
Leer veganistische macarons, luchtige mousses en citroen meringuetaart maken tijdens de Masterclass Vegan Cooking

To veganize or not to veganize!
Verander je bestaande kookrepertoire in een vegan versie. Of laat alles helemaal los en leer heerlijke, nieuwe vegan gerechten maken tijdens de Masterclass Vegan Cooking

Groenten
Leer hoe je groenten behandeld als het hoofdingrediënt in je gerechten.

Zelf vleesvervangers en vegan kaas maken? Dat leer je ook tijdens de Masterclass Vegan Cooking

Maak je je soms zorgen dat je niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt als je veganistisch kookt? Nergens voor nodig! Volg de Masterclass Vegan Cooking en leer hoe je lekker én verantwoord vegan kookt

Wat ga je doen tijdens de Masterclass Vegan Cooking?

De cursus is een afwisseling van theorie, demonstraties en praktijkopdrachten. We maken in de ochtend een heerlijke lunch die we samen opeten en de gerechten die we ‘s middags koken, neem je mee naar huis.

Wat leer je tijdens de Masterclass Vegan Cooking?
– belangrijk kooktechnieken voor de vegan kok om de smaak van groenten, peulvruchten en paddestoelen te verrijken, zoals fermenteren, roosteren, grillen en drogen. We gaan o.a. zelf vegan kaas, worstjes en burgers maken
– baktechnieken: hoe vervang je boter, room en eieren zonder verlies van smaak, textuur en luchtigheid? Je leert o.a. macarons, soesjes, vegan botercrème, citroen meringue en tiramisu te maken.
– de essentials voor de vegan keuken, wat moet er in de voorraadkast? Denk aan ingrediënten voor hartige smaken zoals sojasaus, miso, etc.
– hoe gebruik je vegan bindmiddelen zoals agar agar, silken tofu, xanthaan gom etc
– je leert hoe je van bestaande gerechten een vegan versie maakt én om je kookrepertoire uit te breiden met nieuwe gerechten
– restaurant- en Instagramwaardige vegan gerechten maken die fantastisch van smaak zijn en er schitterend uitzien
– waarmee moet je rekening houden bij het samenstellen van een veganistisch menu of gerecht? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste voedingswaarden binnenkrijgt?

Voor wie is deze workshop?
De workshop is voor iedereen die zich serieus wil verdiepen in vegan koken. O.a. hobbykoks, foodies, foodprofessionals zoals foodbloggers, koks en cateraars die hun vegan gasten iets echt bijzonders willen voorzetten, recept-schrijvers en enthousiaste thuisbakkers.

Hosted by:
Joris Schildknecht, The vegetablechef.nl
Eke Mariën, van kokenmetkennis.nl

Waar?
Kookstudio 54
Zeeburgerdijk 54A | 1094AE Amsterdam

Jouw investering in jezelf voor deze masterclass:
€ 279,– incl btw