Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Tijdens dit openbaar toegankelijke openluchtevenement geeft de Partij voor de Dieren toelichting op het thema landbouw. Lokale, regionale en landelijke politici leggen uit hoe zij met het thema te maken krijgen in hun bestuurslaag. Daarnaast vertonen we de documentaire “Dominion”.

Gastspreker Luuk van der Veer is fractievoorzitter en lijsttrekker in de Provinciale Staten bij Partij voor de Dieren Gelderland. Als gedeputeerde houdt hij zich bezig met natuurbehoud, de bio-industrie, luchtkwaliteit en meer. Paul van Gent is lijsttrekker voor de waterschapsverkiezing bij Partij voor de Dieren Rivierenland en weet hoe landbouw en water met elkaar verbonden zijn. Zij geven een inleiding bij de film. Na afloop van de documentaire zal Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, vragen van het publiek beantwoorden.

Dominion: Documentary is een film over de talloze manieren waarop dieren worden gebruikt en misbruikt in Australië. Door zes primaire facetten van onze interactie met dieren te onderzoeken -als huisdieren, wilde dieren, voor wetenschappelijk onderzoek, entertainment, kleding en voedsel- bevraagt de film de moraliteit en rechtmatigheid van onze heerschappij (dominion) over het dierenrijk.

De film combineert de meest recente beelden met de hoogste kwaliteit uit het “Aussie Farms Repository” met nieuwe technieken, zoals drones, om een nieuw perspectief en een bredere blik te geven op het landschap en onze samenleving. Een brede blik die zeker te vertalen is naar Nederland en onze eigen provincie.