Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

>>> Leven op de kracht van de natuur <<<

De natuur is krachtiger dan je misschien denkt. Planten kunnen ons voeden en beschermen tegen invloeden van buitenaf. En het mooiste is nog: deze natuurlijke health boosters liggen overal voor het oprapen!

In februari geeft Lisette Kreischer bij Plantastic! Health Hub tijdens een workshop een beknopte introductie in de awesome wereld van kruidengeneeskunde in de stijl van haar boek The Plant Pharmacy. Zij zal vertellen over haar meest favoriete kruidjes, hoe je deze kunt inzetten bij een uch en een kuch, en hoe je simpel en eenvoudig je eigen kruidenapotheek voor thuis samenstelt. Tijdens de workshop maak je onder andere een power-elixer met kruiden die bij jouw karakter passen en stel jij je eigen medicinale thee samen.

>>> Over Lisette <<<

‘Rond mijn twintigste ging ik echt bewust op de seizoenen letten en werden planten mijn ingrediënten in de keuken. Deze planten hebben me de afgelopen 17 jaar verleid, geprikkeld, uitgedaagd en gevoed. Groot en sterk ben ik erdoor geworden. Voelde ik me down, had ik griep of was ik snotverkouden, dan waren het de planten die me er weer bovenop hielpen. Planten ademen ons namelijk niet alleen, ze kunnen ons ook voeden en helen.

Dankzij deze persoonlijke ervaring en mijn opleiding aan Het Kruidenrijk heb ik mijn kennis rondom de geneeskracht van planten kunnen verdiepen. Niet alleen op het gebied van wetenschappelijke informatie, maar vooral op dat van gevoel en intuïtie. Natuurvolken weten het al vele eeuwen: die kruidjes onder onze tenen en boven ons hoofd zijn krachtige medicijnen! We zijn het alleen een beetje vergeten. En het mooie is dat die medicijnen overal voor het oprapen liggen.

Wat nu als je elk seizoen naar de wetten van die meesterlijke natuur zou luisteren? Het is niet moeilijk; uitnodigingen zijn overal. Zijn ze je bijvoorbeeld weleens opgevallen, die crèmekleurige vlierbloesems die ontluiken in de lente en die diep paars-rode, bijna zwarte vlierbessen die schitteren in de nazomer? Die bloesems en bessen hebben onder andere een weerstandsverhogende en bloedzuiverende werking en zitten bomvol antioxidanten. Komt dat even handig uit in een tijd dat ook griepachtige verschijnselen de kop opsteken! Een slimme actie dus van Moedertje Aarde, om precies dat in de natuur ten tonele te laten verschijnen wat wij en andere diersoorten op dat moment het hardst nodig hebben. Heb je de schatten eenmaal gevonden, dan zul je zien dat het jachtige leven verandert in een schitterend kruidig avontuur.’

>>> Over de workshop <<<

‘Dat avontuur wil ik graag met je delen en dat doe ik met liefde in de vorm van een workshop bij Plantastic! Zie deze workshop als een zeer beknopte introductie naar de wondere wereld van kruidengeneeskunde. In een tijdsbestek van ongeveer 2,5 uur vertel ik graag meer over mijn meest dierbare kruidenvrienden, hoe je deze kunt inzetten als je een verkoudheid te pakken hebt, hoe je simpel en eenvoudig je eigen kruiden apotheek samenstelt, maken we met elkaar een krachtig elixer met een kruiden passend bij jouw karakter en constitutie en stel je je eigen persoonlijke medicinale thee samen.’

Datum & tijd:
Zaterdag 23 februari van 11:00 – 13:30 (SOLD OUT)
Zondag 24 februari van 11:00-13.30 uur

Locatie:
Plantastic! Health Hub
Mariniersweg 64A Rotterdam

Prijs:
42,50 euro all-in. Dit is inclusief thee, een lekkere plant based snack en materiaal voor het maken van een kruidenelixer en je eigen medicinale thee.

Aanmelding:
Via de link in dit event, er zijn maar 13 plaatjes per workshop beschikbaar, dus wees er snel bij!

Extra:
Tijdens de workshop kun je bij de Hub ook met 10% korting Lisette’s boek aanschaffen en laten signeren.

Annuleringen:
Bij annulering binnen 48 uur na boeking ontvang van 100% restitutie indien dit ten minste 14 dagen voor de gemaakte boeking is.
Bij annulering van meer dan 7 dagen van te voren ontvang je 50% restitutie.
Bij annulering vanaf 7 dagen tot aan de afspraak ontvang je geen restitutie.