Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Gnadenhof Melief

+49 5952 200657|http://www.stichtingmelief.nl/nl/v/startpagina.php

De stichting is een non-profit organisatie en heeft tot doel (landbouw)huisdieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijne nieuwe en permanente plek te bieden. Zo kunnen ze bij Stichting Melief rustig oud worden. Dieren die niet in asielen terecht kunnen of geen kans maken om er ooit nog uit te komen, zijn zo toch verzekerd van een onbekommerd leven. Op dit moment zijn er ongeveer 1250 dieren ondergebracht in de opvang van de stichting, gevestigd in Sögel, Duitsland. Het gaat hier om honden, katten, konijnen, cavia’s, volièrevogels, pluimvee, watervogels, duiven, geiten, schapen, koeien, paarden/pony’s, mini-varkens en grote varkens.

Een tweede doel is het creëren van een ontmoeting tussen mens en dier op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect, momenteel mogelijk gemaakt door de openstelling van de opvang op zaterdag en op afspraak.

Een derde doel is het, aan de hand van de in de opvang levende dieren, bewustmaken van mensen wat betreft de gevolgen van het consumeren en fokken van, en het handelen in dieren en ze te wijzen op de vele voor handen zijnde volwaardige alternatieven.

Een vierde doel is het geven van cursussen en opleidingen in het verzorgen van dieren in het algemeen en het begeleiden van studenten tijdens hun opleiding tot dierverzorger. Hierbij staat wederom het respect voor het dier centraal en daarom zullen de eerste drie doelen een wezenlijk deel vormen van het vierde doel.

augustus 2019

+ Exporteer Evenementen